Driekorentreffen Vriendenkoor 24 oktober 2015

Op zaterdag 24 oktober a.s. organiseert Zangvereniging Vriendenkoor in de zaal van Royal Servicebioscoop te Echt haar jaarlijks najaarsconcert.

Naast Vriendenkoor zullen Gemengd Koor Novi Cantus uit Ohe en Laak en het Weerter Mannenkoor uit Weert te beluisteren zijn. Deze koren staan garant voor weer een mooie concertavond. De entreeprijs bedraagt € 10,00. De aanvang van dit concert is om 20.00 uur. Vriendenkoor staat onder leiding van haar nieuwe dirigent Rene Pisters. Aan de vleugel zal vriendenkoor beleid worden door vaste begeleider Toon Konings. Na afloop is er nog een gezellig samenzijn met onze gasten en onze toehoorders. Graag tot ziens op 24 oktober a.s.

Novi Cantus
Novi Cantus

De ca. 45 leden van het koor Novi Cantus zijn enthousiast, energiek, jong van hart, modern, kortom up-to-date. En dat is te merken aan het veelzijdige repertoire dat ons koor ten gehore brengt: musical- en filmmuziek, pop, klassiek en modern, kerkelijke muziek, zowel in het Nederlands als in diverse andere talen. Onze dirigent weet altijd weer muziek uit te kiezen die de leden en vooral ook het publiek, bekoort. Mede door de hartverwarmende sfeer die binnen ons koor heerst en door een dosis humor, wordt tijdens de repetities het hard werken een aangename bezigheid. De vonk van werkijver en muzikaliteit weet onze dirigent op een uitzonderlijke wijze naar het koor over te brengen, met als doel de uitvoeringen naar een kwalitatief hoger niveau te brengen. Het resultaat komt tot uiting in de levendige, goed uitgevoerde, gevarieerde en muzikale concerten die zonder partituren voor het voetlicht worden gebracht.

Weerter Mannenkoor
Weerter Mannenkoor

Het Weerter Mannenkoor, is sinds de oprichting in 1966 een begrip binnen en buiten de regio Weert. Het koor heeft relatief veel concertreizen gemaakt naar onder meer Polen, Hongarije, Oostenrijk, Engeland, Malta, Tsjechië, Duitsland en Wales. In het 50 jarig jubileumjaar 2016 volgt er een concertreis naar Spanje. Het koor staat niet alleen bekend om de sociale verbondenheid tussen de leden, maar vooral vanwege de muzikale prestaties die het koor neer zet. Onder andere een eerste prijs tijdens het internationaal Korenfestival in Den Bosch, een eerste prijs tijdens het Mannenkoorfestival Floriade 2002 en een eerste prijs tijdens het Limburgs koren festival in Meijel 2010. Het Weerter Mannenkoor blijft altijd boeien met de Russisch Byzantijnse gezangen, maar het repertoire kent een veel breder muzikaal spectrum. Dat is te beluisteren tijdens de optredens, maar ook op de CD’s: “Weert Stad in het groen”, “Max Bruch – Frithjof”, “Jubileumconcert 1997” en “Kerstliederen”. Het blijven tijdloze, prachtige muziekdocumenten van het Weerter Mannenkoor. Ook voor de organisatie van een groot festival, zoals Weert Vocaal Internationaal (2009) of de Lichtenberg Experience (2012, 2013, 2015), staat het Weerter Mannenkoor haar mannetje. Het zijn uitdagingen, waar met veel plezier door de leden aan wordt gewerkt en het voldoet aan een grote behoefte binnen de regio Cranendonck – Weert – Nederweert. Het Weerter Mannenkoor zoekt meer dan in het verleden het publiek op. De samenwerking met gelijkgestemde organisaties leidt tot een aantrekkelijk aanbod van muzikale festivals. Het Weerter Mannenkoor is ‘meer dan zingen alleen’. Successen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Het voortbestaan van het Weerter Mannenkoor in de toekomst is en blijft daarom een speerpunt binnen het bestuur. Er is continue aandacht voor het tussentijds aanpassen van het muzikale repertoire en de werving van nieuwe leden. Onder de noemer ‘verjongen en vernieuwen’ is er veel aandacht voor het continue enthousiast maken van mannen in de leeftijdsgroep tussen de 35 – 60 jaar binnen de regio Weert. De dirigent Tim Schulteis werkt op een plezierige wijze, stap voor stap, met nieuwe leden samen aan de muzikale opleiding. Toegang tot het koor is tegenwoordig laagdrempelig. Er is een gratis kennismakingsprogramma ontwikkeld. Het motto voor de werving is: ‘iedereen kan zingen’. Meer informatie: www.weertermannenkoor.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *