Deelname Kyro Verstraeten-memoriam rit

Ook dit jaar hebben de motormuizen van Vriendenkoor weer deelgenomen aan de Kyro Verstraeten Memorialrit. Kyro Verstraeten is de helaas veel te jong overleden, talentvolle motorracer uit Pey-Echt. Ter nagedachtenis aan hem is deze toertocht opgericht.

De opbrengst van de toertocht komt evenals vorige jaren ten goede van de Stichting “Daniel Den Hoed kliniek” te Rotterdam. Deze kliniek en onderzoekscentrum houdt zich bezig met het bestrijden en onderzoeken van kanker.

 

Deelname Kyro Verstraeten-memoriam rit

Op de iets bewolkte zondag, 14 juli kwamen de motorrijders om 10 uur bij elkaar. De vrijdagavond ervoor was al gebruikt om op diverse navigatie-apparaten de route te installeren. Iedereen stond klaar voor een lekker tochtje. In het kader van de Ontdek je Stem 2.0-actie, waren nog 3 extra gasten uitgenodigd; Ger Vergoossen (Harley) Peter Bongers (Honda) en Rob Graus (BMW). Helaas moest Ger wegens een andere tocht, waarvoor hij de organisatie verzorgde, afzeggen. Toch 6 man sterk landden de bikers op het Hingen bij onze vroegere gastvrouw Nicole. Na een kop koffie en de inschrijving konden we vertrekken.

Al vrij snel na het vertrek kwamen bleek dat onze dirigent gelijk heeft als hij zegt; “We kunnen allemaal zelf beginnen, maar ik geef aan wanneer”. Wilde je het navigatiesysteem goed laten werken, dan moest je zogenaamde way points volgen. Maar omdat we de route al een beetje verkend hadden, reden we weg zonder het eerste way point te hebben gehad. Hierdoor probeerde het navigatiesysteem ons steeds naar het startpunt terug te sturen. Jan, die voorop reed moest al snel de hulp van Jos inroepen. Maar aangezien ook hij het eerste punt gemist had, misten we een klein gedeelte van de tocht. In Roosteren werden de systemen herijkt en kon Jan met de nieuwe instellingen van Henk de tocht vervolgen. Volgt u het nog?

Na het mooie Maaseik reden we naar het zuiden langs diverse wegen richting Zutendaal. Daar volgde een pitstop voor koffie met vlaai. Puddingkruimel-vlaai met meer pudding van kruimele zoals Henk ze omschreef. Vanuit Zutendaal vervolgden we de tocht over diverse kleine kronkelige wegen naar het noorden richting Bree. Van daar ging het verder naar het witte stadje Thorn. En na nog vele omzwervingen door Wessem, Heel en Grathem werd de tweede pauze ingelast.

Motorrijden maakt hongerig, een stevige goulash-soep ging er dus soepeltjes in. Hier werd ook voor de introducees duidelijk waarom ze gevraagd waren om mee te gaan. Na het maken van een groepsfoto werden de gasten verrast met de envelop met de muzikale cadeaubon; de uitnodiging voor de workshop “ Ontdek je Stem”. Het laatste stuk ging via diverse omwegen en mooie bochten door Horn, Hateboer, Linne, Heel, Panheel, Wessem, Linne, St. Odiliënberg, Montfort en Maria Hoop. Tenslotte reden we terug naar ’t Hingen. Daar aangekomen stonden 173 km op de teller.

Een mooie tocht langs mooie wegen waarbij we hemelsbreed nooit verder dan 50 km van Echt zijn geweest.