Kerstconcert 2018

Woensdag 26 december, Tweede Kerstdag, verzorgt Vriendenkoor het traditionele kerstconcert in de H. Landricuskerk. Het programma is gevarieerd en geheel passend in de kerstsfeer. De inbreng van Vriendenkoor wordt afgewisseld met een muzikale bijdrage van de Limburgse bariton Math Dirks. Speciaal voor dit concert brengt Vriendenkoor het passende Cantique Noël ten gehore met als solist Joost Hausmans op alt-saxofoon. Ook ons lid John van Kempen zal op de bongo’s een stijlvol kerstlied begeleiden. De muzikale leiding is in handen van Hennie Ramaekers en Vriendenkoor wordt op de piano begeleid door Toon Konings. Vriendenkoor wenst allen fijne feestdagen en kijkt uit naar jullie aanwezigheid op tweede kerstdag om 16.00 uur in de H. Landricuskerk.

In memoriam Harrie Eussen

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van ons lid

                       Harrie Eussen

Harrie was ruim 29 jaar lid van ons koor. Wij herinneren ons Harrie als een zeer betrokken en trouw  lid die altijd voor zijn vereniging klaar stond. Ondanks zijn ernstige ziekte van de laatste tijd, probeerde hij toch nog aanwezig te zijn bij repetities en uitvoeringen. Vriendenkoor zal hem tijdens de uitvaartplechtigheid, welke zal worden gehouden op zaterdag 2 juni om 11.00 uur in de H. Landricuskerk te Echt, een laatste muzikale eer bewijzen. Wij wensen Marlène, Yvonne, Monique en Dieter, Simone en Stefan en de kleinkinderen alle kracht en sterkte toe om dit verlies te verwerken.

Harrie, namens de Zank, bedank(t)

Brabantse Nachten in Echt!!

Zaterdag 20 oktober om 20.00 uur organiseert Vriendenkoor in het Royal Theater het traditionele najaarsconcert. Elk jaar streven we naar een hoogstaand programma. We zijn bijzonder verheugd dat we voor dit jaar de Brabantzangers hebben mogen contracteren. Mannenkoor Brabantzangers E.D.M.K. uit Eindhoven heeft naam en faam opgebouwd in binnen- en buitenland. Hun programma omvat de traditionele mannenkoor gezangen maar zeker ook vernieuwende moderne popclassics. Ze staan onder leiding van Hennie Ramaekers en worden begeleid door Ad Broeksteeg.

Uiteraard zal ook uw Vriendenkoor een bijdrage leveren aan het concert en diverse nieuwe nummers ten gehore brengen. Vriendenkoor staat onder leiding van René Pisters en wordt begeleid door Toon Konings. Als finale zullen de koren de avond gezamenlijk afsluiten. Laat U muzikaal verrassen en verwennen. Vriendenkoor verheugt zich op dit concert en hoopt vele muziekliefhebbers op deze speciale avond te mogen begroeten. De entree is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De aanvang is 20.00 uur en de zaal gaat open om 19.30 uur.

Komende maand zullen onze leden weer een beroep gaan doen op onze donateurs en sponsoren voor de jaarlijkse ondersteuning. Wij hopen wederom een open deur en gewillig oor te vinden, hiervoor alvast onze grote dank.

 

In Memoriam Ger Cox

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van ons lid

                                   Ger Cox

Ger was ruim 56 jaar lid van ons koor en het enige lid dat alle 4 de stemsoorten gezongen heeft. Ook was hij lid van De Jônges van de Zank. Wij herinneren ons Ger als een zeer betrokken en trouw lid die altijd voor zijn vereniging klaar stond. Ondanks zijn ernstige ziekte van de laatste tijd, probeerde hij toch nog aanwezig te zijn bij repetities en uitvoeringen. Hij heeft gevochten maar het was een ongelijke strijd. Vriendenkoor zal hem tijdens de uitvaartplechtigheid op vrijdag 25 mei om 10.30 uur in de H Landricuskerk een laatste muzikale eer bewijzen. Wij wensen Tiny, Maud, Jim en de kleinkinderen alle kracht en sterkte toe om dit verlies te verwerken.

Ger, namens de Zank, bedank(t)