Zingen met Marco Bakker

Dinsdag 1 oktober 2019 start in Echt een nieuwe zangclinic van Ontdek Je Stem (OJS) met de bekende bariton Marco Bakker en Hennie Ramaekers (dirigent Vriendenkoor Echt). In deze zangclinic maak je op een laagdrempelige wijze kennis met je zangstem en zul je merken dat zingen ook voor jou is weggelegd en zelfs plezier en voldoening geeft. De zangclinic wordt op 8 achtereenvolgende dinsdagen gegeven van 19.00-19.45 uur in het Home van Vriendenkoor Echt naast Café De Mert aan de Marktstraat in Echt. De OJS methode (van spreekstem naar zangstem) is ontwikkeld door Hennie Ramaekers en  bij veel mannenkoren in Nederland met groot succes verzorgd. Deze zangclinic was bij het Vriendenkoor Echt twee jaar geleden, destijds met medewerking van Martin Hurkens, eveneens een doorslaand succes. De organisatie is in handen van Vriendenkoor Echt. Deelname staat open voor mannen zonder zangervaring tot 65 jaar. Uiteraard zijn ervaren zangers ook welkom! Aan de zangclinic zijn geen kosten verbonden. Er gelden twee voorwaarden: een kort intakegesprek met de dirigent en het voltooien van de zangclinic. Deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat van deelname, ondertekend door Marco Bakker. Uiteraard hopen wij dat je na deze zangclinic zoveel plezier gekregen hebt in het zingen, dat je besluit om lid te worden van Vriendenkoor Echt, het koor welk volgend jaar zijn 120 jarig jubileum viert met diverse grootse jubileumactiviteiten. Hier kun je ook bij zijn !!!  Nieuwsgierig of interesse gewekt? Ga naar www.vriendenkoorecht.nl of mail info@vriendenkoorecht.nl
Ps: geef je partner/vader een origineel cadeau: de zangclinic 2019!

Kerstconcert 2018

Woensdag 26 december, Tweede Kerstdag, verzorgt Vriendenkoor het traditionele kerstconcert in de H. Landricuskerk. Het programma is gevarieerd en geheel passend in de kerstsfeer. De inbreng van Vriendenkoor wordt afgewisseld met een muzikale bijdrage van de Limburgse bariton Math Dirks. Speciaal voor dit concert brengt Vriendenkoor het passende Cantique Noël ten gehore met als solist Joost Hausmans op alt-saxofoon. Ook ons lid John van Kempen zal op de bongo’s een stijlvol kerstlied begeleiden. De muzikale leiding is in handen van Hennie Ramaekers en Vriendenkoor wordt op de piano begeleid door Toon Konings. Vriendenkoor wenst allen fijne feestdagen en kijkt uit naar jullie aanwezigheid op tweede kerstdag om 16.00 uur in de H. Landricuskerk.

Vriendenkoor heeft nieuwe voorzitter


Op de jaarvergadering van 21 mei j.l. heeft Dré Niessen afscheid genomen als voorzitter van het Vriendenkoor. Na 33 jaar heeft hij de voorzittershamer overgedragen aan Ger Bisschops. In zijn voorzitters periode heeft het Vriendenkoor vele hoogtepunten mogen meemaken. Maar ook met de tegenslagen is Dré steeds vakkundig omgegaan. Door open te staan voor veranderingen en ook nieuwe uitdagingen durven aan te gaan staat er 2019 een krachtige vereniging met toekomst. In het dankwoord van de nieuwe voorzitter werd Dré geroemd om zijn tomeloze energie en inzet voor het koor, zijn flexibiliteit en loyaliteit in een veranderende omgeving. Als grote blijk van waardering hiervoor wordt aan Dré een benefietconcert ten behoeve van de Alzheimerstichting aangeboden. Alzheimer is een verschrikkelijke ziekte welke ook het Vriendenkoor raakt. Voor het terugdringen hiervan is veel onderzoek en dus geld nodig. Een keer in de twee jaar wordt bij Royal een Alzheimer benefietavond georganiseerd. Voor het benefietconcert van zaterdag  4 april 2020 zal Vriendenkoor het muzikale gedeelte verzorgen. Inmiddels zijn hiervoor al toezeggingen gedaan in de vorm van Beppie Kraft, Martin Hurkens en de sopraan Karin Hertsenberg.  

Brabantse Nachten in Echt!!

Zaterdag 20 oktober om 20.00 uur organiseert Vriendenkoor in het Royal Theater het traditionele najaarsconcert. Elk jaar streven we naar een hoogstaand programma. We zijn bijzonder verheugd dat we voor dit jaar de Brabantzangers hebben mogen contracteren. Mannenkoor Brabantzangers E.D.M.K. uit Eindhoven heeft naam en faam opgebouwd in binnen- en buitenland. Hun programma omvat de traditionele mannenkoor gezangen maar zeker ook vernieuwende moderne popclassics. Ze staan onder leiding van Hennie Ramaekers en worden begeleid door Ad Broeksteeg.

Uiteraard zal ook uw Vriendenkoor een bijdrage leveren aan het concert en diverse nieuwe nummers ten gehore brengen. Vriendenkoor staat onder leiding van René Pisters en wordt begeleid door Toon Konings. Als finale zullen de koren de avond gezamenlijk afsluiten. Laat U muzikaal verrassen en verwennen. Vriendenkoor verheugt zich op dit concert en hoopt vele muziekliefhebbers op deze speciale avond te mogen begroeten. De entree is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De aanvang is 20.00 uur en de zaal gaat open om 19.30 uur.

Komende maand zullen onze leden weer een beroep gaan doen op onze donateurs en sponsoren voor de jaarlijkse ondersteuning. Wij hopen wederom een open deur en gewillig oor te vinden, hiervoor alvast onze grote dank.