Jónges van de Zank

Gangmakers op elk feest

Al vele jaren bestaat er binnen het grote Vriendenkoor nog een klein koor; De Jónges van de Zank. Ooit zijn De Jónges begonnen om, anders dan het Vriendenkoor dat doet, muzikaal naar buiten te treden. Inmiddels zijn ze regelmatig tijdens allerlei feestelijke activiteiten in Echt en omstreken present. In dit kleine koor, bestaande uit een groep van twaalf zangers, zijn alle vier de zangstemmen (eerste en tweede tenor, bariton en bas) vertegenwoordigd.

De Jónges onderscheiden zich van het grote koor door een geheel andere muziekkeuze.

Gangmakers op elk feest

Professioneel karakter

In de loop der jaren is een ruim repertoire opgebouwd dat voornamelijk bestaat uit Limburgstalige liedjes, Duitse Schlagermuziek en carnavalschlagers. Allemaal lekker in het gehoor liggende meezingers voor jong en oud.

In hun performance zijn De Jónges van de Zank steeds verder gegroeid. In een eigen kledingoutfit en met een prima geluidsapparatuur krijgen hun optredens stilaan een meer professioneel karakter. De Jónges treden dan ook met veel succes gedurende het jaar op tijdens diverse carnavalsactiviteiten, in verzorgingstehuizen en tijdens feestelijke gelegenheden. Daarbij staan plezier en gezelligheid steeds voorop. De optredens van De Jónges worden steeds voorafgegaan door repetities in het clublokaal van het Vriendenkoor. Naast tijd voor gezelligheid wordt er dan ook keihard gewerkt aan het verder perfectioneren van hun repertoire en de eigen zangkwaliteiten.

Professioneel karakter