Repertoire & Concerten

Veelzijdig; van klassiek tot eigentijds

Verscheidenheid aan stijlen en genres

Het repertoire van het Vriendenkoor kent een grote verscheidenheid aan stijlen en genres. Het bestrijkt de perioden van renaissance en barok naar de romantiek en laat-romantiek tot en met eigentijdse muziek uit de twintigste en eenentwintigste eeuw. Er wordt zowel aandacht besteed aan het origineel klassieke mannenkoorrepertoire als aan transcripties van klassieke composities, waaronder opera- operette- en musicalkoren. Leidend bij de repertoirekeuze zijn originaliteit en uitdaging voor het koor.

Het veelzijdige repertoire bestaat verder uit negro spirituals, Russische, Byzantijnse, Jiddische en andere religieuze en profane muziek. Ook populaire muziek vormt, naast drinkliederen en volksliederen, een belangrijk bestanddeel van het repertoire. Er wordt gestreefd naar het uitvoeren van de composities in de originele taal. Momenteel kent het repertoire van de zangvereniging een 250-tal composities.

Verscheidenheid aan stijlen en genres

Concerten in binnen- en buitenland

Jaarlijks verzorgt het Vriendenkoor meerdere concerten in binnen- en buitenland, waaronder het traditionele kerstconcert op tweede Kerstdag in de Landricuskerk in Echt. Daarnaast worden optredens met orkesten en externe solisten geprogrammeerd. Fameus zijn daarbij operaconcerten. In het verleden waren dit integrale uitvoeringen van opera’s en operafragmenten uit Nabucco, La Forza del Destino, Il Trovatore en Attila van Giuseppe Verdi en Norma van Vincenzo Bellini. Daarnaast maken operakoren van Wolfgang Amadeus Mozart, Carl Maria von Weber, Richard Wagner en Charles Gounod deel uit van het repertoire.

Het koor concerteerde met vele vocale solisten van het internationale concertpodium zoals: Willy Caron, Marion Lambriks, Marco Bakker, Alexei Grigorev, Harry Peeters, Leonie Schoon, Hubert Delambooy, Daphne Becka, Leo Geers, Waldin Roes en Brigitte de Poortere.

Concerten in binnen- en buitenland

Kennismaking

Om ons te leren kennen is het tijdelijk mogelijk om 3 keer gratis een repetitie bij te wonen.