Vriendenkoor Echt

Mannenkoor met een uitstekende reputatie

Over het koor

Zangvereniging Vriendenkoor uit Echt is een mannenkoor met een uitstekende reputatie, een rijke culturele traditie en een internationaal repertoire. Naast lokale optredens organiseren we meerdaagse internationale concertreizen. En eens in de 5 jaar is er een groots galaconcert met internationale solisten en gerenommeerde orkesten. Belangrijk vinden we uiteraard het leveren van goede zangprestaties. Maar net zo belangrijk vinden we gezelligheid en onze onderlinge vriendschap. Niets voor niets heten we Zangvereniging Vriendenkoor Echt.

Over het koor

Rijke culturele traditie

Zangvereniging Vriendenkoor werd opgericht op 6 januari 1900 en bestaat dus ruim een eeuw. De vereniging heeft zich ten doel gesteld de beoefening van de vocale muziek, het geven van concerten en het opluisteren van openbare feesten. Door een actieve invulling te geven aan deze doelstelling wil het koor een bijdrage leveren aan het culturele leven, niet alleen in Echt en omstreken, maar ook in binnen- en buitenland.

Zangvereniging Vriendenkoor kan bogen op een uitstekende reputatie. Een rijke culturele traditie, een internationaal repertoire en ervaring zijn dan ook de ingrediënten die het koor tot een graag geziene gast maakt. De belangrijkste doelstelling van Vriendenkoor is uiteraard het leveren van prestaties op het gebied van de zangkunst, daarnaast ook het bieden van recreatie voor leden en hun partners. Zangvereniging Vriendenkoor kan bogen op een uitstekende reputatie. Een rijke culturele traditie, een internationaal repertoire en ervaring zijn dan ook de ingrediënten die het koor tot een graag geziene gast maakt.

Rijke culturele traditie

Kennismaking

Om ons te leren kennen is het tijdelijk mogelijk om 3 keer gratis een repetitie bij te wonen.