Agenda

04:16

|

Cultureel Centrum Don Bosco Heel

Concert Vriendenkoor Echt i.s.m. Koninklijke Harmonie Thorn | 10 maart 2024 (20.00 – 22.00 uur)

Muzikale reis door tijd en emotie: een avond met de Koninklijke Harmonie van Thorn en Vriendenkoor Echt

Introductie

In de sfeervolle en intieme ambiance van Don Bosco in Heel, vindt op 10 maart een uniek concert plaats dat de rijke diversiteit van muzikale expressie viert. Dit bijzondere evenement brengt twee vooraanstaande verenigingen samen: de Koninklijke Harmonie van Thorn en Vriendenkoor Echt. Onder het thema “Muzikale Reis door Tijd en Emotie” nodigen wij u uit voor een avond gevuld met muzikale meesterwerken die het hart raken en de ziel beroeren.

De verenigingen

De Koninklijke Harmonie van Thorn, neemt u mee op een reis door de tijd met werken variërend van de complexe klanken van James Barnes’ “Fantasy Variations” tot de heroïsche vertellingen in Richard Strauss’ “Ein Heldenleben”. Elk stuk is zorgvuldig geselecteerd om de veelzijdigheid en het vakmanschap van dit illustere korps te tonen. Vriendenkoor Echt biedt een contrasterend maar even boeiend programma, met een repertoire dat de kracht van de mannenstem viert. Van de diepe emoties in “Bring Him Home” uit Les Misérables tot de levendige ritmes van “Cantar” – een moderne salsa die oproept tot zang en dans, belooft hun optreden een rijke ervaring van kameraadschap en muzikale schoonheid.

Het thema

“Muzikale reis door tijd en emotie” is meer dan een thema; het is een belofte van een onvergetelijke ervaring waarbij elk muziekstuk een eigen verhaal vertelt. Van de verfijnde klanken van een klassiek orkest tot de harmonieuze samenzang van een koor, elke noot neemt u mee op een reis door verschillende tijden en emoties. Het is een viering van muziek als universele taal die grenzen overstijgt en mensen verbindt.

Het programma

De avond opent met de Koninklijke Harmonie van Thorn die “Fantasy Variations” ten gehore brengt, gevolgd door “Spotlights voor saxofoonkwartet en harmonieorkest”, en culmineert in Strauss’ epische “Ein Heldenleben”. Vriendenkoor Echt vervolgt met een divers repertoire dat reikt van de emotionele diepten van “The Rose” tot de opzwepende klanken van “Cantar”, en biedt een veelzijdige kijk op de mogelijkheden van mannenkoorzang.

Uitnodiging

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze muzikale reis, een avond waarop klassieke harmonieën en moderne melodieën samenkomen in een symfonie van tijd en emotie. Laat u meevoeren door de prachtige uitvoeringen van onze getalenteerde musici en ervaar de kracht van muziek in al haar facetten. Bestel nu uw kaarten en verzeker uzelf van een plek in Don Bosco op 10 maart voor een onvergetelijke avond. We kijken ernaar uit u te verwelkomen op deze bijzondere muzikale reis! Klik hier om kaarten te bestellen…

04:16

|

Royal Servicebioscoop Echt

Matineeconcert met Vocal Group Pur Sang België | 21 april 2024 (16.00 – 18.00 uur)

Vocal Group Pur Sang is opgericht in 2011 en bestaat uit een enthousiaste club zingende dames en meiden die wekelijks met veel plezier samen komen en ervan genieten samen muziek te maken…zingen verbindt! Hun uitgebreide en gevarieerde repertoire bestaat voornamelijk uit moderne popmuziek die ze in een 3- en 4 stemmig jasje steken. Minstens twee keer per jaar geven zij een eigen concert rond de kersttijd en in de zomerperiode. Daarnaast nemen ze ook deel aan andere muzikale activiteiten zoals Het Parcours, Magisch Maastricht en het Open Limburgs Korenfestival. Maar ook zijn zij te boeken als muzikale invulling voor feestelijke gelegenheden zoals het opluisteren van een communiemis of bruidsmis, een feest, tijdens een ontbijt, lunch, diner of receptie. Als er maar met plezier gezongen kan worden! Sinds september 2020 staat Pur Sang onder leiding van Christianne Neven. Afgestudeerd aan het conservatorium in Maastricht. Ze behaalde haar diploma docent muziek met specialisatie zang en haar bachelor koordirectie met specialisatie kerkmuziek. In september 2017 is de gepassioneerde pianist Jonathan Schobben  als vaste begeleider erbij gekomen. Ook afgestudeerd aan het conservatorium in Maastricht.

04:16

|

St. Landricuskerk Echt

Opluisteren H. Mis St. Landricuskerk Echt | 7 juli 2024

04:16

|

Sint-Annakapel Gebroek

Opluisteren H. Mis Sint-Annakapel Gebroek | 25 augustus 2024

04:16

Jubileumconcert Vriendenkoor Echt | 12 januari 2025

Contact

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.