In Memoriam Frans Cox

Op dinsdag 2 augustus is Frans Cox overleden. Het kan bijna geen toeval zijn dat Frans op een repetitiedag voor Vriendenkoor is overleden. Een groot deel van zijn leven stond immers in dienst van Vriendenkoor. Hij was dit jaar 60 jaar lid en zong de laatste tijd de partij van tweede tenor. Postuum hebben we hem alsnog de oorkonde voor zijn 60-jarig lidmaatschap uitgereikt.

Frans was niet alleen als zanger actief maar ook altijd aanwezig als er gewerkt moest worden. Sterker nog, hij organiseerde van alles om maar geld voor Vriendenkoor binnen te slepen. We herinneren ons bijvoorbeeld nog de sloopwerkzaamheden en de mosselavonden. Frans heeft überhaupt veel initiatieven voor Vriendenkoor ontplooit. Hij was vaak present bij het organiseren van uitstapjes en weekendreisjes. En hij heeft mede aan de wieg gestaan van De Jónges van de Zank, waar hij tot het einde één van de trouwste leden was.

In Memoriam Frans Cox

Frans was het laatste nog levende lid van Vriendenkoor uit de “Cox-dynastie”. Samen met zijn broers Heinz, Carl en Ger heeft die dynastie veel betekend voor Vriendenkoor.

Het laatste jaar ging het een stuk slechter met zijn gezondheid maar waar hij aanwezig kon zijn was hij er ook. De laatste keer dat Frans Vriendenkoor in volle glorie heeft gehoord was tijdens ons concert op zondag 3 april. Dat was voor hem toen heel emotioneel maar hij heeft volop genoten.

Vanwege de vakantieperiode kunnen we Frans helaas niet herdenken tijdens zijn uitvaart. Wel zijn we natuurlijk als Vriendenkoor aanwezig met een ere-wacht en met een kleine muzikale bijdrage. Tijdens de St. Caeciliamis op de zondagochtend van onze familiedag op 28 augustus zullen we hem uitgebreid muzikaal herdenken.