Jónges van de Zank on tour

Januari 2024 was voor de Jónges van de Zank een drukke maand. Maar liefst 4 optredens stonden op het programma. Twee maanden lang werd wekelijks op de maandagavond met veel plezier gerepeteerd.

In het weekeinde van 20 en 21 januari werd met veel succes opgetreden tijdens de Bóntje Aovendj en Bóntje Middig van vastelaovesvereniging “De Aester Sjaelen Uul” in Pey. Al vele jaren zijn de Jónges een vast onderdeel van dit vastelaovesgebeuren in de Peyer gemeenschap. Op dinsdagmiddag 30 januari werden de bewoners van het nieuwe verzorgingstehuis “Eghterhof” verrast met een optreden. De vele positieve opmerkingen achteraf waren een mooi compliment voor de Jónges. Woensdagmiddag stond traditiegetrouw een bezoek aan verzorgingstehuis “De Eghte” op het programma. Elk jaar weer brengen de Jónges hier met veel plezier en humor voor de bewoners een muzikaal optreden op de planken. Zaterdag 10 februari staat het laatste optreden in het carnavalsseizoen 2024 gepland. Tijdens het inmiddels wijd en zijd bekende PlatsSpektakel zal er ten overstaan van meer dan duizend enthousiaste vastelaovesvierders opgetreden worden.

De Jónges van de Zank werd ruim 15 jaar geleden opgericht en is een onderdeel van Vriendenkoor. Het koor bestaat momenteel uit 15 zangers, keurig verdeeld over tenoren en bassen. Het repertoire omvat ruim 20 liedjes bestaande uit Limburgs- en Duitstalig werk. Er wordt tijdens het gehele jaar opgetreden tijdens carnavalsactiviteiten, op seniorenbijeenkomsten, in verzorgingstehuizen, etc.

Zoals eerder vermeld wordt er regelmatig op de maandagavond in het Home gerepeteerd. Na carnaval gaat men verder met het instuderen van een nieuw repertoire, waaronder enkele eigen liedjes.

Voor boekingen kan men terecht bij:
Paul Gulikers | Tel.: 06-28070945 | E-mail: gulikers.pjm@live.nl

Jónges van de Zank on tour