Jules Peters van Vriendenkoor treedt op in La Traviata.

Alden Biesen Zomeropera vzw organiseert jaarlijks in mei-juni een operafestival met als doel drempelverlagend te werken naar het grote publiek in Limburg en daarbuiten. Met La Traviata voert Alden Biesen Zomeropera in 2024 één van Guiseppe Verdi’s populairste werken uit. In een gloednieuwe regie transformeert het hoofdpersonage Violetta van een gevierde courtisane uit de 19e eeuw tot een wereldberoemde popster van vandaag. Met een frisse kijk op het bekende verhaal krijgt het publiek inzicht in het fascinerende leven van een ster, door de hoogte- en dieptepunten in een wereld van eindeloze mogelijkheden en valkuilen, waarin Violetta en haar entourage proberen stand te houden.

Verdi’s meeslepend muzikaal meesterwerk van roem, fortuin en onmogelijke keuzes wordt tot leven gebracht in een opwindende regie van Noa Naamat, met een topcast, het Zomeropera koor en orkest onder de muzikale leiding van Enrico Delamboye en Lochlan Brown. Deze opera wordt maar liefst 23 maal opgevoerd in de commanderij van Alden Biesen (B).

Onze eerste tenor Jules Peters maakt bij alle uitvoeringen deel uit van het 20 koppige Zomer operakoor. Wij wensen Jules alle succes toe en zijn trots op deze bijzondere prestatie.

Jules Peters van Vriendenkoor treedt op in La Traviata.