Voorjaarsconcert Vriendenkoor groot succes

Het traditionele voorjaarsconcert van Vriendenkoor op 3 april was een groot succes. Theater Royal was uitverkocht. Dit concert stond in het teken van het dirigentenjubileum van Hennie Ramaekers, de huidige dirigent van Vriendenkoor.

 

Voorjaarsconcert Vriendenkoor groot succes

Zijn muzikale vrienden -Marco Bakker en Karin Hertsenberg- brachten hem de huldedie hij verdiende. Van klassieke nummers als “O mio babbino caro” en “Lippenschweigen flüstern Geigen” tot moderne stukken als het “Anthem” uit de musicalChess en “Gabriella’s song” uit de film as it is in heaven werden door hen gezongen. Vriendenkoor zelf zong klassiekers als het “slavenkoor” maar ook modern werk als “Oh my love” uit de film Ghost en “Let all men sing” een moderne compositie voor mannenkoor. Met het projecteren van toepasselijke lichtbeelden op het grote bioscoopscherm van theater Royal werd het concert een complete belevenis. De reacties uit de zaal en van Karin Hertsenberg en Marco Bakker waren dan ook uitermate positief. Vriendenkoor heeft gemerkt dat digitaal repeteren in de Corona-tijd goed heeft gewerkt. Maar veel meer nog dat de vriendschap van de leden onderling onze band sterk gehouden heeft, de naam is niet voor niets Vriendenkoor. En je merkt het nu ook al weer op de repetities. Aandacht voor elkaar, steun geven en krijgen en daarbij gezellig leuke muziek zingen. Het mooie is: iedereen is welkom, ervaren zanger of niet bij Vriendenkoor zorgen ze ervoor dat je snel opgenomen wordt in de vriendengroep.

Graag zien we u weer terug in het Pinksterweekend -op 4 en 5 juni- bij het concert “Magical Moments” met Mirusia Louwerse en harmonie St Caecilia in Ohé en Laak. Als u al kaarten voor dit concert heeft gekocht in 2020 dan zijn die natuurlijk nog steeds geldig.