Vriendenkoor Echt: 2022 een succes, 2023 Ontdek Je Stem

Voor Vriendenkoor was 2022 een groot succes. Na, door de laatste Corona- perikelen, een rustig voorjaar was het najaar een aaneenschakeling van hoogtepunten.

Muzikaal waren dat de “Steel Sound-concerten” met in Echt bijna 300 bezoekers en in Haarlem (zie de foto) bijna 400 bezoekers die zo genoten dat ze staande ovaties gaven. Sociaal was het hoogtepunt het Alzheimer Benefiet Concert waar Vriendenkoor een cheque van € 5.305 aan het Alzheimer Onderzoek Fonds kon overhandigen. En dit koor staat niet stil. In januari start Vriendenkoor met de zang-clinic Ontdek Je Stem 3.0. De clinics 1.0 en 2.0 hebben ruim 20 nieuwe zangers opgeleverd die aan al die succesvolle concerten hebben meegedaan en daarvan hebben genoten. Daarom wil het koor ook in 2023 weer alle mannen die daar zin in hebben de kans geven om met zingen kennis te maken.

Vriendenkoor Echt: 2022 een succes, 2023 Ontdek Je Stem

Het begint allemaal met een kennismakingsavond op dinsdag 31 januari met medewerking van de bekende Venlose bariton Sef Thissen. Hij vertelt dan over zijn zangcarrière en over het plezier dat hij aan zingen beleeft. Daarna kunnen de geïnteresseerden bepalen of ze deel willen nemen aan deze clinic. Op dinsdag 28 februari is dan de eerste van 8 opeenvolgende wekelijkse sessies van ongeveer een uur. Deze sessies worden verzorgd door Hennie Ramaekers, dirigent van Vriendenkoor Echt. De kennismakingsavond en de zangclinic vinden volledig plaats buiten het Vriendenkoor om, allee n de deelnemers aan de clinic zijn dan aanwezig. Deelname is geheel gratis en geeft ook na afloop geen enkele verplichting, het enige wat Vriendekoor vraagt is om voor aanvang een kort intakegesprek te voeren met de dirigent en om de zangclinic afmaken. Na deze clinic ontvang je een bewijs van deelname, getekend door Sef Thissen. Heb je dus zin om te ontdekken of zingen iets voor je is, meld je dan aan. Als je meer informatie over de clinic wil informeer dan vooral bij Vriendenkoor. Dat kan per mail op het adres info@vriendenkoorecht.nl. En natuurlijk is iedereen die al ervaring heeft met zingen ook meer dan welkom bij Vriendenkoor Echt.