Vriendenkoor neemt afscheid van Hennie Ramaekers

Dinsdag 25 juni hebben we afscheid genomen van onze dirigent Hennie Ramaekers. Een bijzondere dirigent die heel veel betekend heeft voor Vriendenkoor. Niet alleen heeft hij het enthousiasme om te zingen -en daarmee de kwaliteit- aanzienlijk verhoogd in het koor maar ook heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de werving van nieuwe leden. Om dit allemaal vast te leggen heeft het koor een fotoboek laten maken met alle gebeurtenissen van zijn dirigentschap daarin opgenomen. Maar ook heeft het overgrote deel van de leden nog een persoonlijke woordje daaraan toegevoegd. Dit boek kun je digitaal bekijken via “Herinneringen aan Vriendenkoor 2018-2024”.

De Jongès van de Zank namen afscheid met een gevoelige Limburgse tekst op de muziek van het nummer The Rose van Bette Midler, omgezet in het dialect door Paul Gulikers. Dit was zeer geslaagd. Je kunt het nogmaals beluisteren via “Bie ’t aafsjied van Hennie”!

Dat ook Hennie dankbaar was voor de nu afgesloten periode bleek uit zijn cadeau voor Vriendenkoor. Hij heeft speciaal voor ons een nieuw 4-stemmig arrangement van het stuk Maria van Peijs laten maken door Anton Kropivsek, een van de beste arrangeurs voor mannenkoormuziek die er is.

Vriendenkoor neemt afscheid van Hennie Ramaekers