wereldpremières bij Steel Sounds

Vriendenkoor presenteert:

Zoals al eerder aangekondigd gaat Vriendenkoor in het najaar een geweldig concert presenteren onder de naam Steel Sounds. Hieraan nemen naast Vriendenkoor nog twee muzikale toppers deel. Het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest en de sopraan Levy Pletting, één van de grote beloften in de Nederlandse klassieke zangwereld.

Tijdens dit concert komt een grote muzikale variatie aan bod. Van minder bekende maar prachtige koorcomposities zoals het Kruisvaarderskoor tot klassiekers als de Habanera en het Slavenkoor. Heel bijzonder is het unieke karakter van dit concert. Als eerste staan er vier muziekstukken op het programma die in Limburg nog nooit eerder zijn uitgevoerd in een arrangement voor symfonisch blaasorkest en mannenkoor. Onder andere het indrukwekkende “Or co’dadi” uit de opera Il Trovatore van Verdi.

wereldpremières bij Steel Sounds

Maar nog veel bijzonderder is dat Vriendenkoor twee muziekstukken speciaal heeft laten arrangeren voor dit concert. Het eerste is het “Coro della processione” (beter bekend als Gerusalem) uit de opera I Lombardi van Verdi. Als tweede heeft Vriendenkoor laten arrangeren “Ich bin nur ein armer Wandergesell” uit Der Vetter von Dingsda van Eduard Künneke. Dit zijn zodoende beide wereldpremières voor een uitvoering door symfonisch blaasorkest met mannenkoor. Omdat de voorbereiding en kosten voor zo’n omvangrijke productie behoorlijk groot zijn zal dit concert twee maal worden uitgevoerd. Op zondag 6 november in de Philharmonie in Haarlem maar daarvoor als eerste op zondag 30 oktober om 15:00 uur in Echt in het Eurodetach Theater aan de Edisonweg 12. Zo heeft Vriendenkoor de prijs laag kunnen houden voor dit hoogwaardige concert. De prijs voor de toegangsbewijzen is € 15 en er is vrije plaats keuze. Natuurlijk kunt u op 30 oktober aan de kassa nog kaarten kopen maar om zeker van een plaats te zijn kunt u in de voorverkoop toegangsbewijzen kopen bij Bloemenhuis Dingelstad aan de Nieuwe Markt in Echt, via het internetadres info@vriendenkoorecht.nl en natuurlijk kunt u hiervoor aankloppen bij de leden van Vriendenkoor.