Kerstconcert Vriendenkoor

Op Tweede Kerstdag verzorgt Vriendenkoor haar traditionele kerstconcert. Met sfeervolle en passende gezangen willen wij graag een bijdrage leveren aan de kerstsfeer. Het muzikale gedeelte wordt afwisselend verzorgd door Vriendenkoor en Dames Vocaal Ensemble Pomposa, onze gasten. Het dames Vocaal Ensemble Pomposa bestaat uit een achttal dames uit Noord- en Midden Limburg die in 2016 onder leiding van Wilmy van der Helm begonnen zijn aan hun gezamenlijke muzikale reis. Tweede kerstdag nemen ze onze bezoekers graag mee op hun kerstboot en zeilen op glinsterende meren onder zilveren sterren naar een veilige haven. Wilt u weten waar die haven ligt dan nodigen zij u van harte uit om mee te reizen. Vriendenkoor wordt gedirigeerd door René Pisters en aan de piano begeleid door Toon Konings. Met dit kerstconcert sluit Vriendenkoor 2017 af. Een jaar met vele hoogtepunten: de muzikale workshop Ontdek Je Stem met als afsluiting het moederdagconcert met Martin Hurkens, ons najaarsconcert met Roberto Gionfriddo en onlangs het opluisteren van de H. Mis in Boxmeer. Het jaar waarin we twee jubilarissen mochten feliciteren: Michel Stassen 25 jaar beschermheer en Jack Housmans 25 jarig lidmaatschap. Vriendenkoor dankt hartelijk voor de ondervonden steun afgelopen jaar en wenst U en de Uwen hele fijne feestdagen toe en hoopt U te mogen verwelkomen op ons kerstconcert, Tweede Kerstdag om 16.00 uur in de H. Landricuskerk.

Tenor Roberto Gionfriddo in Concert

Zaterdag 28 oktober a.s. zal de befaamde Italiaanse tenor Roberto Gionfriddo concerteren in Royal Theater Echt op uitnodiging van Vriendenkoor. Roberto Gionfriddo is momenteel als tenor verbonden aan de opera van Freiburg met hoofdrollen in diverse operaproducties. Daarnaast maakt hij furore als een van de drie tenoren welke Europa doorkruisen met hun muzikale succesprogramma “ilCanto”. Roberto zal in Echt een avondvullend programma verzorgen met delen uit beroemde opera’s en de Italiaanse klassiekers. Uiteraard zal ook Vriendenkoor een passende Italiaanse bijdrage leveren aan deze speciale avond. De avond begint om 20.00 uur stipt en de entree bedraagt euro 15,- pp. Reserveringen kunt u maken door een mail te sturen naar info@vriendenkoorecht.nl. Entreekaarten zijn te verkrijgen via leden Vriendenkoor, Vranken Herenmode, Bloemenhuis Dingelstad en Bruin Cafe De Mert.

Vriendenkoor eert pastor Luc Janssens in Boxmeer

Pastor Luc Janssens

Op zondag 26 november om 10.30 uur zal Vriendenkoor de Heilige Mis in de Sint Petrus Basiliek te Boxmeer opluisteren. Aanleiding hiervan is de priesterwijding van Luc Janssens in oktober 2016. Luc is een zoon van wijlen huisarts Dr. Janssens van de Peyerstraat welke altijd nauw betrokken was bij Vriendenkoor. Als waardering hiervoor heeft Vriendenkoor aangeboden in zijn parochie een plechtige mis op te luisteren. Tijdens deze mis wordt de Missa in C, gecomponeerd door onze dirigent Réne Pisters, uitgevoerd. Begeleiding op het orgel door onze vaste begeleider Toon Konings. Aansluitend aan de dienst is er een informeel treffen met pastor Luc Janssens en worden we rondgeleid in zijn parochiekerk en het Karmelieten klooster. De viering wordt afgesloten met een zeer uitgebreide brunch in Hotel Riche. We vertrekken per bus om 08.45 uur vanaf de Nieuwe Markt en zijn uiterlijk rond 17.00 uur weer terug in Echt. Vriendenkoor biedt ook niet leden de mogelijkheid om met de bus mee te reizen. De kosten voor de busreis en de zeer uitgebreide brunch bedragen euro 35,- p.p. Opgave voor 21 november via bestuur Vriendenkoor of Info@vriendenkoorecht.nl

Vriendenkoor brengt klank met o.a. zanghulde aan O.L.V. van Schilberg

Op zondagmiddag 10 september om 15.30 uur zal Vriendenkoor een zanghulde brengen aan O.L.V.  van Schilberg. Het muzikale programma omvat tevens enkele delen uit de Missa I in C gecomponeerd door onze dirigent René Pisters. Vriendenkoor zal deze mis op zondag 26 november volledig uitvoeren in Boxmeer als waardering voor de Priesterwijding van Luc Janssens, zoon van wijlen huisarts Dr. Janssens uit Echt. Uiteraard zal het lijflied van O.L.V. van Schilberg, Maria van Peys met onze Guus Kilkens als solist niet ontbreken. Het optreden in Schilberg betekent voor onze nieuwe leden het eerste officiële optreden, laat u aangenaam verrassen door hun muzikale vooruitgang. Vriendenkoor staat zoals gebruikelijk onder leiding van René Pisters en wordt muzikaal begeleid door Toon Konings.

Op zaterdag  7 oktober zal Vriendenkoor een gastoptreden verzorgen bij het concert van koninklijke Harmonie St. Caecilia in het Connect college.

Ons najaarsconcert in het laatste weekend van oktober staat in het teken van de nieuwe koers van Vriendenkoor, afwisselend, boeiend en ambitieus. Dit weekend hebben we een zeer speciale gast. De befaamde tenor Roberto Gionfreddo is vast verbonden aan het theater van Freiburg en heeft reeds vele beroemde producties op zijn naam staan. Daarnaast maakt hij furore als een van de Drie Tenoren. Roberto laat ons genieten van hoogtepunten uit diverse beroemde opera’s. Uiteraard zal ook Vriendenkoor een bijdrage leveren aan dit najaarsconcert. Nadere info volgt maar reserveer alvast het laatste weekend van oktober  zaterdagavond 28 en zondagnamiddag 29 oktober.

Komend najaar zullen onze leden weer een beroep gaan doen op onze donateurs en sponsoren voor de jaarlijkse ondersteuning. Wij hopen wederom een open deur en gewillig oor te vinden, hiervoor alvast onze grote dank.